Het kruidenhoekje


Alternatieve geneeswijzen voor mens en dier worden steeds meer bekend en mensen neigen steeds meer naar deze werkwijzes, maar wat is het nu precies en wat houd het in?


Ook voor onze huisdieren zijn er alternatieve geneeswijzes. Hier richten we ons even op de hond. Bij honden zie je vaak 2 doelstellingen. 

1. Je wilt gezondheidsproblemen op een natuurlijke wijze behandelen, en het liefst voorkomen.

2. De vitaliteit verhogen en het immuunsysteem versterken zodat je huisdier gezond blijft.

 

Alternatieve- en homeopathische geneesmiddelen bestaan voornamelijk uit (Chinese)kruiden en zijn vaak samengesteld uit verschillende medische planten. Medicatie behandeld vaak enkel de symptomen terwijl je met alternatieve geneesmiddelen ook de oorzaak van het probleem aanpakt. Ook zie je vaak bij deze middelen dat het geen allergische reactie uitlokt en dat het niet zorgt voor andere nare bijwerkingen, mits je het goed gebruikt voor het juiste probleem. 

Alhoewel alternatieve geneeswijzen een goede oplossing en vervanger kan zijn voor medicatie, zal het niet volledig de medicatie kunnen vervangen. Veel gezondheidsproblemen kunnen enkel worden opgelost met specifieke medicatie. Dus mocht er bij je huisdier ernstige gezondheidsproblemen optreden, is een ritje dierenarts altijd de beste oplossing. 

 

Nu bestaan alternatieve geneeswijzes niet alleen uit kruiden potjes en planten, maar ook uit verschillende behandelmethodes zoals;

Fysiotherapie, massage, homeopathie, acupunctuur, osteopathie, TToucharomatherapie, Bachbloesems en zo nog wat andere methodes die zeker interessant zijn om je in te verdiepen. 

 

Op deze pagina kan je nog wat alternatieve geneeswijzen vinden, kijk gerust rond!