Onze kennel


Welkom!

Leuk dat u op deze site kijkt. Ik zal mijzelf even voorstellen, mijn naam is Dana en ik ben actief bezig in de hondensport. Als jong meisje ben ik tussen de dieren opgegroeid en heb ik zo mijn passie en liefde voor dieren ontwikkeld. Rond mijn 6e kregen wij thuis onze eerste zwart-witte border collie Fellow die helaas op 13 jarige leeftijd is overleden aan kanker. Na zijn overlijden en het gemis wist ik zeker dat ik weer een border collie wou. 

Maak kennis met Fella mijn bruine tricolor teef. Haar naam is voluit Little Fella, ze is vernoemd naar onze Fellow die ik graag bij me wou hebben dragen in haar naam. Nu, een paar jaar later, ben ik dan ook bezig om deze kennelnaam vast te krijgen. 

Sinds April 2022 ben ik begonnen als fulltime schaapsherder bij landschapsbeheer de Weijerij. In de toekomst zou ik nog graag de schaapsherder opleiding willen volgen.

Door zoveel bezig te zijn met mijn hobby/passie voor honden is dan ook iets gaan kriebelen om met dit prachtige ras te gaan fokken. Hierbij lettende op hun gezondheid, bouw, sport/werkvermogen, karakter en een goede oudercombinatie. Helaas heeft mijn teef geen stamboom, maar zijn wij bezig haar te kwalificeren hiervoor. Dus met een beetje geluk, veel training en inzet, hoop ik later op deze site te kunnen zetten dat ik dit doel met haar heb behaald.

Naast dat ik fok volgens de regels van de international sheepdog society, worden er bij mijn honden extra DNA testen afgenomen zodat wij zo veel mogelijk kunnen uitsluiten en kunnen kijken met wat onze ouderdieren vererven. Ik steek veel liefde en tijd in mijn gefokte pups en word nu dan ook(gelukkig) veel geholpen door ervaren erkende fokkers waar ik veel van leer. De pups groeien op in huis, worden gesocialiseerd zowel binnen- als buitenshuis. In de toekomst ben ik opzoek naar gastgezinnen om zo mijn lijn op een verantwoorde manier voort te zetten.

 

Mijn droom om een nestje met Fella te gaan fokken was er eigenlijk vanaf het begin. Ik was alleen destijds nog veel te jong en had toen nog totaal niet de kennis en ervaring die ik nu heb. Door een paravetrinaire opleiding te gaan volgen heb ik veel geleerd. Ook helpen bevriende fokkers en trainers mij op weg om mijn dromen waar te maken. Natuurlijk heb ik nog veel te leren, en hierom word ik begeleid. Ik ben hier zeer dankbaar voor! Ik fok niet jaarlijks nesten, om up to date te blijven van dekkingen of nesten adviseer ik u om mijn Facebook in de gaten te houden.

Waarom ik met Fella een nest wil fokken? Omdat ik vind dat Fella een mooie aanwinst kan zijn voor het ras en omdat ik een goede gezonde lijn wil starten.