Fella x Rotisserie Shepherd Mate


Als alles goed verloopt zal onze kennel dit jaar (rond 11-2021) ons eerste nestje verwachten uit de combinatie Fella x Mate. Op deze pagina zal ik dan ook updates geven en foto's plaatsen van de vorderingen en het nestje zelf. Verder zal ik wat over beide honden vertellen en uitleggen waarom ik voor deze combinatie heb gekozen.


Rotisserie Shepherd Mate


Stamboomnaam Rotisserie Shepherd Mate
Roepnaam Mate
NHSB G-1-3078777
ISDS /367395
Geboortedatum 07/04/2017

Mate is bij de schapen een sterke hond die erg graag wil samenwerken. Hij luistert altijd erg goed, zowel tijdens wedstrijden als tijdens het werk. Hij is een makkelijke hond in de omgang en hij kan goed met kinderen en andere honden. Mate is een stabiele reu met een goede will to please. Ook heeft mate een goede aan en uit knop, thuis is hij een heerlijke 'huishond' maar zodra hij moet werken staat hij paraat. Wanneer Mate aan het werk is, zit Mate helemaal in zijn element.


Little Fella


Naam Little Fella
Roepnaam Fella
NHSB -
ISDS Bezig
Geboortedatum 21/08/2017

Fella is een fanatieke jonge geest die werken heel leuk vind maar wel er graag zelf een draai aan geeft. Ze is er eentje met karakter en daar moet je van houden. Fella is leuk met kinderen, met andere honden heeft ze wel een voorkeur. Ze is geen hond die met elke hond overweg kan, ze houd namelijk absoluut niet van drukke, opdringerige honden. Fella is een hondje die ook een fijne aan en uit knop heeft. Verder doet ze het leuk bij de schapen en werkt ze goed op de kudde, maar ze mist wel een stukje potentie om een goede trial hond te zijn.


Waarom deze combinatie?


Ik heb voor deze combinatie gekozen omdat ze elkaar mooi opvullen in wat ik wil terug zien in de toekomstige pups. Mate is in mijn ogen een super hondje voor de wedstrijden en is heel zacht op de stem, ook is zijn karakter een stuk zachter als die van Fella. Fella daar in tegen mist de potentie om goed te lopen in de wedstrijden bij de schapen, ze doet wat ze moet doen op een kudde maar dat is het. Fella is niet snel onder de indruk van je stem en heeft veel temperament. 

Wat ik hoop terug te zien in de pups van deze combinatie is dat ze meer de potentie hebben om goed tussen de schapen te kunnen lopen, mooi tussen het temperament en de gevoeligheid op stem van Fella en Mate in gaan zitten. Verder hoop ik ook de kwaliteiten van Fella terug te zien in de pups op het gebied van agility, hoopers et cetera.